Alianță Franța-Germania în producția de baterii pentru mașinile electrice: europenii vor să reducă dependența față de furnizorii asiatici

Producția de baterii

Producția de baterii

Franța și Germania au decis să lucreze împreună pentru dezvoltarea și producția de baterii pentru mașinile electrice, astfel încât Europa să rămână competitivă la acest capitol, iar producătorii să își reducă dependența față de furnizorii asiatici. Alianța va cuprinde inițial grupul PSA, Opel și producătorul de baterii Saft.

Franța și Germania au cerut acordul Comisiei Europene pentru acordarea de ajutoare de stat către anumite companii care să formeze o alianță în domeniul producției de baterii pentru mașini electrice.

Mai exact, francezii și nemții vor să ofere o finanțare de până la 1.7 miliarde de euro în acest sens, astfel încât Europa să-și reducă dependența față de furnizorii asiatici.

“Această alianță este de o importanță strategică pentru Europa. Acordul ar asigura competitivitatea Europei în raport cu Statele Unite și China,” a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanțe.

În următorii 4 ani, Franța și Germania vor avea fiecare câte o fabrică de baterii pentru mașini electrice, investiția totală fiind estimată la 5-6 miliarde de euro.

Planul inițial prevede o alianță între grupul PSA, Opel și producătorul francez de baterii Saft, parte a grupului Total. Potrivit informațiilor apărute în presa germană, o fabrică Opel ar urma să fie transformată astfel încât să producă exclusiv baterii pentru mașinile electrice.

Mai mult de 30 de companii, printre care Volkswagen, BMW sau Varta, au cerut până acum finanțare de la statul german pentru investiții în producția de baterii pentru electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *