Alonso se va retrage din anduranță după Cursa de 24 de ore de la Le Mans din iunie: „Voi explora noi aventuri împreună cu Toyota”

fernando alonso le mans

Fernando Alonso Le Mans

Fernando Alonso va părăsi Campionatul Mondial de Anduranță după Cursa de 24 de ore de la Le Mans din luna iunie, însă anunță că va participa în alte competiții alături de Toyota.

Fernando Alonso a anunțat în această săptămână ca se va retrage din Campionatul Mondial de Anduranța (WEC) la sfârșitul acestui sezon, adică după Cursă de 24 de ore de la Le Mans care va avea loc în 15-16 iunie.

„M-am bucurat să fac parte din familia Toyota în WEC, dar acest capitol se încheie. Să câștig Le Mans este unul dintre punctele de reper ale carierei mele și îmi voi aduce întotdeauna aminte de victoria obținută cu echipa anul trecut”, a declarat spaniolul.

Înainte de participarea la Le Mans din iunie, Alonso va concura în luna mai în Cursa de 500 de mile de la Indianapolis alături de McLaren. În cazul unei victorii, el își va atinge obiectivul de a obține Tripla Coroana, după victoriile din cursa de Formula 1 de la Monaco și de la Le Mans.

Pentru moment, Alonso nu a anunțat care va fi următoarea competiție în care va lua startul după retragerea din WEC, însă a menționat că va rămâne alături de Toyota.

„Acum este momentul potrivit pentru a accepta noi provocări și sunt multe oportunități interesante de explorat alături de Toyota”, a adăugat el.

Alonso a testat recent în Africa de Sud o mașină Toyota pentru Raliul Dakar, ceea ce a alimentat speculațiile că spaniolul ar putea concura în ediția din luna ianuarie a anului viitor a Raliului Dakar, care va avea loc în premieră în Arabia Saudită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *