Ar trebui să cumpăr o mașină diesel nouă?

se merită un motor diesel

se merită un motor diesel

Se merită să cumperi o mașină diesel?

În întreaga Europă autovehiculele diesel sunt lovite de majorări fiscale și interdicții, dar au totuși beneficii.

Dacă vă întrebați dacă ar trebui să cumpărați o mașină pe motorină nouă în urma unor interdicții și taxe mai mari. Răspunsul depinde întra-adevăr de nevoile dvs. Daca acoperiți o mulțime de kilometri, un motor diesel este fix cea mai bună opțiune. Cele mai noi motorizări diesel Euro 6 încă mai obțin o economie mai bună de carburant față de motoarele pe benzină. Dacă remorcați în mod regulat sau preferați vehicule mari, motoarele diesel sunt încă cea mai bună opțiune.

Dieselul meu va mai avea o valoare de revănzare?

Noile vănzari de mașini diesel sunt în scădere, dar piața este de SH a fost mai puțin afectată. Specialiști din domeniul evaluări afirmă că cererea de motoare diesel încă este destul de puternică. În viitor se așteaptă o scădere la prețul motoarelor pe motorină.

 

Dieselurile sunt prea poluante?

Societatea producătorilor și comercianților de automobile afirmă că automobilele diesel emit în medie cu 20% mai puțin CO2 decăt echivalentele pe benzină. Testele independente de analiză a emisiilor au arătat că există variații uriașe în producția de NOx. Unele motoare pe motorină avănd aceleași noxe în condițile de trafic real alte modele avănd variați uriașe.

Vor crește taxele pentru motoarele diesel?

În întreaga Europa aceasta este trendul de a se majora taxele pentru autoturismele pe motorină sau zone de restricție în mijlocul metropelor mari ale Europei. În Romănia încă nu se gasesc astfel de planuri pe masa Guvernului.

De meționat faptul că mașinile hybrid sau full electrice au o creștere în vănzări de la an la an.

Odată cu trecerea la noile norme de poluare WLTP , care sunt mai mai stricle , producători aleg să renunțe la motoarele pe motorină. Producători precum Volvo și Suzuki dau tonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *