Carlos Ghosn a dat în judecată Nissan și Mitsubishi: cere daune de 15 milioane de euro pentru că a fost concediat

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn

Carlos Ghosn a inițiat o acțiune în justiție în Olanda împotriva Nissan și Mitsubishi, după ce anul trecut a fost revocat din poziția de președinte al alianței pentru acuzații de delapidare. Ghosn cere daune de 15 milioane de euro pentru “greșeli grave” privind concedierea sa.

Eliberat din funcțiile pe care le deținea la Renault și în cadrul alianței cu Nissan și Mitsubishi, Carlos Ghosn a petrecut o bună perioadă în arest în Japonia după ce a fost acuzat de multiple infracțiuni. Le-a negat pe toate și a fost eliberat pe cauțiune în schimbul a 4.5 milioane de dolari.

Ghosn vrea să-și refacă imaginea șifonată și își caută dreptatea în justiție. Mai exact în Olanda, acolo unde are și “reședința fiscală”. Carlos Ghosn a dat în judecată Nissan și Mitsubishi pentru modul în care a fost concediat, invocând “greșeli grave” și cere despăgubiri de 15 milioane de euro, potrivit publicației olandeze NRC.

În Olanda, dacă vrei să concediezi un director executiv, întâi trebuie să-i spui care sunt acuzațiile care i se aduc și apoi trebuie să-i prezinți dovezile pe care îți bazezi acuzațiile. Aceste lucruri nu s-au întâmplat,” a declarat avocatul lui Ghosn, Laurens de Graaf, pentru NRC.

Cererea lui Ghosn este analizată de o instanță din Amsterdam, însă până acum nu a fost stabilit un prim termen în acest proces.

Via Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *