Ce este AdBlue și la ce ajută?

Ce este AdBlue?

adblue

Ce este AdBlue?

AdBlue este marcă înregistrată pentru AUS32 , o solutie apoasa , uree 32,5% , care este utilizat cu sistemul de reducere catalitică selectivă ( SCR ) pentru a reduce emisiile de oxizi de azot de la eșapamentul vehiculelor diesel . AdBlue este o soluție 32,5 % de înaltă puritate uree în apă demineralizată , care este clar , non – toxic si sigur de manevrat. Este non exploziv , non inflamabil , nici nocive pentru mediu . AdBlue este clasificat în categoria de risc minim de fluide transportabile . Acesta nu este un combustibil , nici un aditiv pentru combustibili și trebuie să fie utilizate într-un rezervor dedicat în vehicul grele . Acesta este alimentată într -un mod similar cu realimentare diesel.

Ce înseamna avertismentul AdBlue?

AdBlue nu este aditiv şi nu se adaugă peste carburant. Este o soluţie separată, stocată într-un rezervor suplimentar. La livrare, maşina are rezervorul de AdBlue plin şi, de obicei, are o rezervă suficientă pentru a ajunge până la următoarea revizie. Dacă este nevoie ca rezervorul de AdBlue să fie umplut, computerul de bord va emite o avertizare cu 1.000 km înainte de golirea completă a rezervorului. Motorul va funcţiona până la golirea completă a rezervorului de AdBlue, dar dacă acesta nu va fi umplut, motorul nu va mai putea fi pornit.

În mod normal, pentru a reseta sistemul şi a permite motorului să pornească din nou, trebuie completat un minim de patru litri de AdBlue. Completarea cu AdBlue se face simplu, prin intermediul buşonului pentru rezervorul dedicat. Acesta este amplasat în portbagaj sau lângă cel de motorină. Pentru detalii, trebuie consultat manualul automobilului. Unii constructori recomandă şi utilizarea întregului recipient folosit pentru a completa nivelul de AdBlue. Dacă mai rămâne lichid în recipientul desigilat, acesta îşi pierde puritatea.

Cât costă AdBlue?

Prețul litrului de AdBlue variază, la pompele ce se regăsesc pe Autostrada A2 ( București – Constanța ) prețul este de aproximativ 3.5 lei per litru. Iar în stațiile de carburant se găsește la bidon de o capacitate de 10L la prețul de aproximativ 80 de lei.

Cât AdBlue consumă autoturismul?

Consumul mediu de AdBlue este în general de 5 % din consumul de motorină. Veți folosi aproximativ 5 litri de AdBlue la fiecare 100 de litri de motorină. Totuși producătorul german de autoturisme premium Mercedes-Benz, promite un consum de 1L de AdBlue la 1000 km parcuși.

 

Ce capacitate are rezervorul de AdBlue?

Capacitatea rezervorul diferă în funcție de mașină, în cazul autocamionelor acesta este de 60L. În cazul aututorismelor un full de rezervor de AdBlue ar trebuii să dureze până la următoarea revizie a autoturismul aproximativ 15.000km.

 

Rezervor AdBlue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *