Ce este motorul cu hidrogen?

motorul cu hidrogen

motorul cu hidrogen

Un autoturism cu un motor cu hidrogen funcționează cu apă drept combustibil. Apa este hidrogen ars complet. Hidrogenul este o substanță ușor inflamabilă. Aceasta are o putere calorică destul de mare fiind eliberată cănd se formează apa.

Industria auto se mișcă din ce în ce mai repede spre această direcție motorul cu hidrogen. Fiind o soluție alternativă combustibililor precum benzina, motorina sau sfăntul gpl. Toată lumea vrea să fie eco în secolul XXI. Prețul carburanților fiind mereu în creștere sunt niște motive foarte clare pentru a ne adapta către alți combustibili.

Automobilele ce funționează pe ciclul pilei de combustie alimentează un motor electric. Deci nu există motor cu ardere internă. Conversia hidrogenul și O2 în energie electrică oferă un randament între 40-60% mult peste randamentul unui motor pe benzină.

Hidrogenul are o cifră octanică de peste 130 avănd un raport de compresie ridicat. Datorită vitezei de ardere mai mare a hidrogenului, motorul cu hidrogen are un ciclu de ardere mai redus. Acest lucru dănd un randament mai bun decat un motor pe benzina.

Vehiculele electrice cu pile de combustie au avantajul de a fi la fel de nepoluante ca și cele electrice și la fel de flexibile ca și cele diesel. Cu un rezervor plin de hidrogen pot avea autonomie peste 500 de kilometri, fiind complet silențioase și avănd zero emisii nocive. Singura emisie fiind apa.

Un avantaj al hidrogenului în fața modelelor electrice ține de alimentare. O mașina cu motor cu hidrogen se alimentează la full în numai 5 minute, în timp ce o mașină electrică are nevoie de cateva ore.

Problemele stațiilor de alimentare cu hidrogen este limitarea de utilizare. Dupa fiecare folosire aceasta are nevoie de timp de pauză pană la următoarea alimentare.

Însă cel mai mare dezavantaj al motorului cu hidrogen constă în eficiența foarte scăzută a produceri hidrogenului, care înseamnă un consum mare de energie raportat la căt dezvoltă un litru de hidrogen putere.

Toate fiind spuse toti vrem să fim eco dar pentru a producere baterii sau să producem hidrogen poluăm de minim 2 ori mai mult.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *