Modelele Dacia peste cele de la BMW și Mercedes. Cele mai fiabile mașini sunt…

Modelele Dacia peste cele de la BMW și Mercedes.

Modelele Dacia peste cele de la BMW și Mercedes.

Modelele Dacia sunt mai fiabile ca modelele construite de Mercedes-Benz și de BMW. Un raport întocmit de JD Power pune modelele producătorului francez Peugeot pe primul loc.

Raportul ia în calcul numărul de probleme raportate la 100 de mașini. Analiza a vizat 11.530 de posesori de mașini din Marea Britanie, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2018.

 

Topul celor mai fiabile branduri.
Topul celor mai fiabile branduri.

Astfel, posesorii de modele Dacia au raportat 114 probleme la 100 de mașini, ceea ce poziționează constructorul de la Mioveni în fața unor brand-uri de renume ca Mercedes-Benz, Audi și BMW.

Peugeot se află pe primul loc în topul fiabilității, cu 77 de probleme la 100 de vehicule. Pe locul 2 apare Skoda, cu 88 de probleme la 100 de mașini, iar podiumul este completat de Hyundai, cu 90 de probleme la 100 de mașini. Ratează podiumul Nissan, cu 94 de probleme.

Doar un producător premium reușește să obțină un loc în primele 10 locuri ale clasamentului. Acesta este Volvo, cu 106 probleme. Un loc surprinzător îi revine constructorului premium BMW. Posesorii de modele bavareze au întâmpinat 181 de probleme. Audi a bifat 167.

Modelele super-populare de la Volkswagen nu prind Top 10, cu cele 113 probleme raportate la 100 de autoturisme.

Studiul de fiabilitate a identificat, la mașinile premium, mai multe probleme care vizează sistemele audio, de comunicare, multimedia sau de navigație. Pe lista funcțiilor cu nereguli se află și cele de siguranță de ultimă oră, cum ar fi sistemul de montorizare a unghiului mort, asistentul de prevenire a coliziunilor frontale etc.

Și mașinile cu emisii reduse sau zero întâmpină numeroase probleme în ceea ce privește sistemul de propulsie, scaunele aflate la bord și sistemul multimedia. Acest lucru nu îi sperie însă pe proprietarii tentați să achiziționeze un model al aceleiași companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *