Controale RAR la 900 de service-uri auto și amenzi de 1.2 milioane lei: reparații cu piese din dezmembrări fără acordul clienților și alte nereguli

Controale RAR la 900 de service-uri auto

Controale RAR la 900 de service-uri auto

Inspectorii RAR au controlat aproape 900 de service-uri auto în ultimele două luni și au dat amenzi de 1.2 milioane de lei. RAR a găsit service-uri fără autorizații de funcționare sau care efectuau reparații cu piese din dezmembrări fără acordul clienților.

Săptămâna trecută, două asociații reprezentative pentru industria auto din România au lansat un avertisment cu privire la neregulile depistate în activitatea service-urilor auto.

Peste 10.000 de service-uri auto din România funcţionează, în prezent, fără autorizaţie, acest fapt fiind posibil ca urmare a protecţiei oferite acestora de către funcţionarii publici, potrivit asociațiilor ASSAI și FORT.

În acest context, Registrul Auto Român a transmis câteva informații referitoare la activitatea inspectorilor săi din ultimele două luni. Potrivit RAR, inspectorii au verificat un număr de 891 de service-uri auto și au aplicat amenzi în valoare de 1.2 milioane de lei.

Printre neregulile depistate de RAR se numără lipsa autorizației tehnice de funcționare sau comercializarea unor “componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare şi direcţie”. RAR a mai spus că unele service-uri au efectuat reparații cu piese din dezmembrări fără acordul clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *