Cum să ai grijă de vopseaua mașinii tale în timpul iernii

spalare autoturism iarna

Indiferent de calitatea vopselei cu care a venit mașina din fabrică. Noi ca propietari de autoturisme trebuie să luăm unele măsuri pentru protajarea acesteia ne vom trezi foarte repede cu rugină. În timpul ierni trebuie să ne spălam foarte des mașina pentru a elima materialul antiderapant ce se depune pe ea.

Cele mai periculoase zone pentru apariția ruginei sunt zona de dedesubt și conturul aripilor.

La fel de important este ca maşina să fie spălată cu produse profesionale, prin urmare trebuie să vă interesaţi de o spălătorie auto care foloseşte astfel de produse. ”Folosirea produselor profesionale la spălarea caroseriei reduce substanţial riscul deteriorării vopselei şi a apariţiei ruginei. Dacă vom merge la o spălătorie care înlătură superficial murdăria cu un jet de apă şi o spumă care nu ştim ce conţine, ne vom trezi peste câteva luni cu caroseria plină de pete de rugină. Ce nu se ştie este că noroiul şi în general murdăria de pe caroserie contribuie şi la creşterea umidităţii, iar asta conduce în mod direct la apariţia ruginei”, punctează Florin Marin Bogdan

masina inghetata
masina inghetata

Cel mai important lucru este să ne ceruim mașină măcar odată pe lună. Aceasta va proteja vopseaua de factori externi. Precum gheața, noroiul sau mici pietricele aruncate de pe asfalt. Acestea producănd orifici în stratul de vopsea ce vor duce la apariția ruginei.

Verificarea şi examinarea maşinii cu regularitate sunt de asemenea importante pentru prevenirea formării ruginii. Caută punctele de rugină de pe caroserie, verifică dacă există porţiuni de vopsea desprinsă de pe orice componentă a maşinii sau dacă apar bule în vopsea, acestea fiind primele semne ale problemelor cauzate de rugină. Trebuie verificate în mod particular aceste trei zone: portbagajul şi motorul, piesele vopsite exterioare ale maşinii şi şasiul. Maşinile sunt predispuse ruginirii şi, dacă nu sunt îngrijite bine, rugina se va forma fără ca tu să o observi. Este important să ţii cont de sfaturile şi trucurile menţionate mai sus pentru a-ţi menţine maşina fără rugină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *