Datele Pirelli sugerează că Ferrari este cu 0.5s în fața rivalilor

Ferrari mai rapida cu 0.5 secunde

Ferrari mai rapida cu 0.5 secunde

Pirelli estimează după caracteristiicile anvelopelor din sezonul 2019, faptul că monopostul Ferrari SF-90 este mai rapid cu 0.5 sec față de rivali. În ultima din cele patru zile de teste cei mai rapizi au fost Renault, Alfa Romeo și Toro Rosso. Mercedes venind abia pe un loc patru.

Ferrari a fost abia pe 5 după ce Leclerc a încheiat ziua cu un timp de 1:18:046 pe anvelope soft. Acesta a fost la 0.7 sec față de timpul lui Nico Hulkenberg de la Renault cu al său 1:17:393. Acesta rulând cu anvelopele ultrasoft.

Aplicând estimările Pirelli ale decalajelor anvelopei C5, remanierea celor mai importante 10 timpi de încercare din testare este considerabilă.

Leclerc și Sebastian Vettel se îndreaptă spre capul clasamentului ca singurii șoferi cu timpi de sub 1m17s.

Hulkenberg cade pe locul al șaselea, în spatele lui Antonio Giovinazzi, al campionului mondial Mercedes, Lewis Hamilton și Haas al lui Romain Grosjean.

Există mai mulți factori semnificativi dincolo de compusul anvelopei care influențează timpul de încercare, inclusiv modurile motorului și nivelurile de combustibil.

Combustibilul este deosebit de dificil de luat în considerare, chiar dacă este tentant să declarăm că, de exemplu, Daniil Kvyat, stabilind un 1m17.704 pe excursie într-un singur tur, trebuie să fie o tură pe combustibil scăzut.

Comparativ cu Kimi Raikkonen fost pilot Ferrari, stabilind un 1m17 aproape identic într-o alergare pe cinci tururi.

Corectarea celor mai bune timpuri din prima săptămână de teste. Ca și cum toată lumea ar fi folosit pneurile C5 este simplistă și nu produce o imagine definitivă a clasamentului.

Imaginea competitivă se va schimba în a doua săptămână când echipele vor începe să arate mai multă performanță.

Între timp, datele Pirelli ajută la eliminarea unuia dintre numeroasele enigme. Și indică în continuare faptul că Ferrari are un avantaj de 0.5s pe tur.

 

Timpi pe tur
Timpi pe tur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *