De ce se strică turbina?

de ce se strică turbina

de ce se strică turbina

De ce se strica turbina si cum putem preveni acest lucru?

Defectarea turbinelor este cauzată în principal de lubrifierea slabă a sistemului de lubrifiere cu ulei. Pentru funcționarea corespunzătoare a elementelor ce se află sub o sarcină de frecare au nevoie de un debit constant de ulei la presiune constantă.

Sistemul de ungere poate suferi din cauza uleiului de calitate precară sau a schimburilor de ulei și filtre la perioade prea lungi. Un autoturism cu o vechime de peste 10 ani se poate confrunta cu probleme la turbina prin simplu mod durata de viață a turbinei este pe sfărșite fiind o piesă ce functionează permanent și capătă uzură

Cum putem preveni uzura turbinei?

Uzura turbinei poate fi prevenită prin intervale de service regulate și piese de calitate(filtre,ulei). Trebuie remarcat însă faptul că schimbul de ulei la intervale periodice poate să nu fie de ajuns. Ori de cate ori uleiul prezintă schimbări de culoare este necesară schimbarea filtrului și al uleiului. De evitat uleiurile contrafăcute din Turcia.

Ce putem face pentru a prelungi viața turbinei?

Spre exemplu, este foarte recomandat ca după rularea la viteze excesive cum ar fi pe autostradă sau în sarcină mare, să se lase motorul să funcționeze la relanti 1 păna 1,5 minute, înainte de a fi oprit.

Inspectarea bujiilor este foarte importantă deoarece o funcționare incorectă a acestora pot duce la detonați aducănd probleme motorului inclusiv turbinei.

Turbosuflanta se poate defecta de asemenea și ca urmare a funcționării la viteze foarte mari, peste limita parametrilor săi tehnici. Problema care apare însa în astfel de cazuri este ca supraturarea turbinei este o cauză foarte greu de diagnosticat. Viteza compresorului, sau presiunea la supraalimentare, este determinată în majoritatea cazurilor de un actuator (waste gate) care pur și simplu regleaza viteza prin aceea că permite gazelor de evacuare să ocoleasca roata turbinei atunci cand este atinsă o anumită presiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *