Formula 1: Marele Premiul al Australiei 2019 poate să producă o surpriză?

Marele Premiu al Australiei 2019

2018 Australian GP

Marele Premiu al Australiei 2019

Primul Mare Premiu al sezonului 2019 bate la ușă cu pași repezi. Va urma o nouă bătalie în trei pentru victorie Mercedes, Ferrari sau Red Bull ca și în 2018?

Ne-am obișnuit deja ca echipele fruntașe să se desprindă semnificativ de cele de după locul trei. În ultimele trei sezoane, locul patru din clasamentul constructorilor a obținut aproximativ jumătate sau mai puțin din punctele locului trei, iar pe circuit această diferență a fost la fel de simțită.

În timpul primei săptămâni de teste de la Barcelona, Bottas declarase că Mercedes are nevoie urgentă de upgrade la monopost.

El a adăugat: „Acesta va fi cel mai greu an, dar simt că am cel mai bun grup de oameni în spate pentru a trece peste acest sezon. Vom face față celei mai dure provocări, dar mă simt de parcă am oamenii potriviți în spatele meu. ” Oare supremația Mercedes începe să se piardă. De remarcat este și sugestia oferită de Pirelii, Ferrari fiind la peste 0.5 secunde în fața rivalilor.

Șeful Mercedes, Toto Wolff, nu a avut nicio îndoială că Ferrari a fost în față și a considerat că echipa italiană are o rezervă semnificativă de performanță.

 

 

Bagebordurile în cursa de dezvoltare a monoposturilor în sezonul 2019?

Directorul tehnic al Racing Point, Andrew Green, consideră că zona barjei și nu aripa din față va fi zona esențială de dezvoltare în Formula 1 în 2019.

Green a declarat că nu a văzut nimic neașteptat pe alte mașini care să-i fi atras ochii, dar a recunoscut că, la fel ca Racing Point, echipele au upgrade-uri care nu vor fi văzute decât în prima cursă din Australia.

 

 

Directorul tehnic al lui Toro Rosso, Jody Egginton, a salutat prima sa saptamană alături de Honda în testare pre-sezon a Formulei 1 ca fiind „fantastica”.

Prima săptămână în care Honda, a furnizat motoare pentru două echipe în era turbo-hibrid V6. A fost foarte productivă, deoarece noua sa echipă Red Bull și partenerul Toro Rosso au înregistrat aproape 1000 de tururi.

Egginton crede că Honda a făcut „un pas mare” față de anul trecut, cu câștiguri atât în ceea ce privește puterea, cât și pe cele de fiabilitate.

„Honda a fost puternică în cursa de dezvoltare anul trecut, au găsit o mulțime de kilowați.”, a spus el.

„Ca orice constructor de motoare, Honda a fost foarte ocupat pe timpul iernii, lucrând la urmatorii pași și verificăm cu atenție ceea ce au învatat în timpul iernii.

„Noi introducem, pas cu pas, aceste evoluții și împingem înainte.

 

 

Ricciardo este de părere că ar putea fi mai ușor de urmărit monoposturile în 2019

 

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo spune că noile reguli aero din Formula 1 ar putea facilita șoferilor să urmărească alte mașini grație unor experimente în timpul testelor.

În timp ce Ricciardo rămâne optimist că există posibilitatea ca lucrurile sa fie mai bune, coechipierul lui Renault, Nico Hulkenberg, nu a avut nici un dubiu că depașirea ar fi înca dificilă în 2019.

„Nu am urmat nici un fel de monopost, dar sentimentul meu este că va fi încă dificil de depășit”, a spus el.

 

 

Red Bull declară că nu a avut niciodată un pre-sezon atât de bun.

 

red bull
Red Bull

Red Bull spune că a avut cel mai bun test înainte de sezon, în spatele unui început încurajator cu noul partener Honda.

Deși echipa este conștientă de faptul că rivalul Ferrari pare să aibă un avantaj în acest moment, consultantul de la Red Bull, Helmut Marko, a spus că nu a fost niciodată mai încurajat de progres decât acum.

„Până acum, dacă vorbesc despre Red Bull și Toro Rosso, am avut o perioadă foarte bună”, a declarat Marko lui Sky.

„Aș spune că nu am avut niciodată o pregătire atât de bună pentru sezon. Pentru ambele echipe.”

Marko a apreciat că Ferrari a devenit primul favorit, dar crede că Red Bull se află în mix și ar putea câștiga curse cu Honda în 2019.

„Dar suntem destul de optimisti ca anul acesta putem castiga curse din propria noastra putere, si nu numai daca altii au probleme sau circuite speciale precum Monte Carlo sau Singapore”.

 

 

Red Bull se așteaptă la mai multă răbdare cu Verstappen anul acesta

 

Max Verstappen
Max Verstappen

Red Bull se așteaptă la un Max Verstappen „mult mai matur” pentru a arăta mai multă „răbdare” în Formula 1 în acest sezon, potrivit șefului  Helmut Marko.

„Acum e matur, e încă foarte tânăr, dar este mult mai matur, se simte fericit, de asemenea, cu perfomanțe de la motor.

 

 

 

 

Se pare că va fi un sezon extrem de incitant?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *