Întâlnirea Internațională ‘Dacia Clasic’ Constanța 2019 s-a încheiat

Dacia Clasic 2019

Prezentarea evenimentului – Dacia Clasic 2019

Evenimentul are loc încă de la înființarea secției Dacia Clasic în cadrul Retromobil Club România în 2009. Anual, evenimentul adună aproximativ 60-70 mașini de fabricație românească, atestate ca și vehicul istoric, numărul participanților cât și al spectatorilor fiind în continuă creștere. Început ca un vis al câtorva pasionați și colecționari într-o parcare de lângă Brașov, evenimentul a crescut în popularitate și simpatie, ajungând să fie organizat în pietele centrale ale mai multor orașe mari din țară (Brașov – Piața Sfatului; Iași – Pietonalul Ștefan Cel Mare; Sighișoara – Piața Cetății).

Dacă 2018 a reprezentant un an important pentru istoria mărcii autohtone (50 de ani de la înființare), anul 2019 reprezintă, de asemenea, un moment cu o puternică încarcătură în istoria mărcii, 50 de ani de la fabricarea primului model Dacia 1300, un model care a scris istorie pentru poporul român. Anul acesta evenimentul va fi organizat la Constanța cu sprijinul Filialei RCR din teritoriu. Caracterul internațional al evenimentului este dat de către participanții externi, români stabiliți în străinătate care parcurg distanțe considerabile pentru a lua parte. Este vorba de participanți care vin din Ungaria, Austria, Marea Britanie și chiar Statele Unite ale Americii.

Programul evenimentelor s-a desfășurat după

JOI, 13.06.2019

Sosirea echipajelor

VINERI, 14.06.2019

Deplasare în coloană catre plajă, unde mașinile vor fi expuse pe promenada din fața plajei

SAMBATA, 15.06.2019

Plecare în paradă spre Piața Ovidiu unde va avea loc expoziția finală. În cadrul expoziției va avea loc Votul Publicului – fiecare mașină atestată ca și vehicul istoric va avea atribuit un număr de concurs pe care vizitatorii îl vor vota.

 

Dacia 1100 Săftica
Dacia 1100 Săftica Sursa Mașinistul

 

 

 

650 de kilometri parcurși fără probleme în acest weekend, cu o mașină din 1971. Am fost la încă o ediție superbă a întâlnirii internaționale Dacia Clasic, cu oameni faini și mașini îndrăgite.

Pentru că viața cu o mașină retro înseamnă și prietenie, comunitate și momente frumoase.

Mașinistul

 

 

Tovărășa Dacia 2000, fosta mașină a lui Nicolae Ceaușescu
Tovărășa Dacia 2000, fosta mașină a lui Nicolae Ceaușescu sursa Mașinistul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *