Lamborghini a gasit masina dupa 5 decenii. Acesta este legendarul Miura din filmul The Italian Job

Lamborghini a gasit masina dupa 5 decenii. Acesta este legendarul Miura din filmul The Italian Job

Divizia de masini clasice de la Lamborghini a certificat acest Miura ca fiind cel original folosit in celebrul film The Italian Job din anii ’60. Acest lucru se intampla la fix cinci decenii de la debutul peliculei pe marele ecran.

Imposibil sa nu fi vazut filmul The Italian Job, cel cu Mark Wahlberg, de la inceputul anilor 2000. Numai ca acest film nu este cel original. Originalul The Italian Job a debutat pe marele ecran in iunie 1969 cu legendarul actor Michael Caine in rol principal.

 

Lamborghini Miura
Lamborghini Miura

Pasionatii auto nu si-l amintesc insa din acest motiv, ci datorita unei bijuterii pe patru roti care apare la inceputul filmului. Este vorba despre un Lamborghini Miura P400, portocaliu cu interior din piele alba/neagra, care este condus de personajul interpretat de Rossano Brazzi.

Pentru cei care nu stiu scena respectiva, masina este distrusa intr-un tunel si mai apoi aruncata intr-o prapastie. Cei care au regizat filmul au folosit un Miura deja distrus, ceea ce inseamna ca masina care apare la inceputul filmului a ramas intacta. Intacta si…pierduta, pentru ca dupa terminarea filmarilor aceasta a disparut ca prin minune.

Lamborghini Miura
Lamborghini Miura

Dam pe repede inainte pana in prezent, cand Lamborghini anunta ca divizia Polo Storico a gasit dupa 50 de ani masina originala folosita in film. De-a lungul anilor au mai fost si alti proprietari de Miura care au sustinut ca detin aceasta masina legendara, dar specialistii din cadrul Lamborghini Polo Storico au certificat acum ca Miura cu numarul de sasiu 3586 este cel original. Adica masina din imaginile alaturate.

Pentru a fi siguri, italienii au apelat inclusiv la Enzo Moruzzi, cel care a dus masina pe platoul de filmare in 1969 si care a condus-o in unele cadre. Dupa filmari, Moruzzi a dus masina inapoi la uzina Lamborghini, de unde a ajuns mai tarziu la un italian din Roma.

Constructorul din Sant’Agata Bolognese a reusit acum sa afle ca de-a lungul timpului Miura a avut mai multi proprietari italieni si ca in 2018 a ajuns in garajul lui Fritz Kaiser, un colectionar din Liechtenstein. Kaiser s-a decis in urma cu putin timp sa trimita masina la certificare pentru a afla daca intr-adevar este cea folosita in filmul The Italian Job si bine a facut.

Acum ca se stie adevarul, pretul acestui Lamborghini Miura a crescut considerabil. Asta daca Kaiser se hotareste vreodata sa il vanda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *