Mai mult de jumătate din mașinile uzate au o istorie ascunsă

Mașinile second hand au o istorie ascunsă

Mașinile second hand au o istorie ascunsă

Mașinile second hand au o istorie ascunsă

Peste 50% din cele 32.000 de autoturisme care au fost date în urma unei verificări a istoricului vehiculelor au fost găsite a avea ceva discutabil în trecutul lor. 

Mai mult de jumătate din mașinile uzate au o discrepanță ascunsă în istoria lor, potrivit datelor.

Aproximativ 52 la sută dintr-un eșantion de 32.000 de controale independente de istoric a vehiculelor RAC pe mașinile second hand vândute în Marea Britanie au scos în evidență o problemă care ar putea face cumpărătorii prudenți.

Aproximativ 17,6% din autoturismele verificate erau publicate pentru vânzare, în ciuda faptului că au fost supuse unor accidente grave. 

Îngrijorător, 14,2% din mașinile verificate au fost considerate ca pierderi de asigurare. Între timp, 1,9% erau importuri, care trebuie întotdeauna să fie vândute cu documentație suplimentară, iar 1,4% își schimbau culoarea la un moment dat.

Cea mai obișnuită problemă detectată de controalele RAC a fost o schimbare a plăcuței de înmatriculare, 27,5% dintre autoturisme verificându-se făcând acest lucru. Deși multe dintre aceste modificări s-ar putea datora schimburilor personale personalizate cu plăcuțe de înmatriculare, unii foști proprietari lipsiți de scrupule ar fi încercat să ascundă adevărata identitate a vehiculului.

Cel mai îngrijorător a fost faptul că 0,2% dintre mașinile verificate fuseseră raportate furate, în timp ce 0,1% erau enumerate ca fiind dezmembrate tehnic.

Sunt nerăbdător să văd o verificare de acest fel și în România de către cei de la Registrul Auto Român. 

 

Ai cumpărat vreodată o mașină cu o istorie ascunsă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *