McLaren va utiliza din nou motoare Mercedes în Formula 1 din 2021: britanicii vor renunța la colaborarea cu Renault

McLaren va utiliza din nou motoare Mercedes în Formula 1 din 2021

McLaren va utiliza din nou motoare Mercedes în Formula 1 din 2021

McLaren a confirmat oficial că renunță la parteneriatul cu Renault și va utiliza din nou motoare Mercedes în Formula 1 începând din sezonul 2021.

McLaren este determinată să adopte o nouă strategie pentru a reveni în elita Formulei 1 din 2021, la capătul mai multor sezoane modeste în care nu a reușit să lupte pentru victorii și titluri mondiale.McLaren a ajuns la concluzia că Mercedes îi poate oferi cel mai bun motor începând din sezonul 2021, atunci când va fi introdus un nou regulament tehnic.

În plus, un alt avantaj este că motoarele furnizate de Mercedes sunt mai ieftine decât cele produse de Renault, astfel că schimbarea are atât o justificare legată de performanță, cât și una strict financiară.

Prin urmare, echipa britanică a anunțat oficial că nu va prelungi contractul pentru motoare cu Renault, care urmează să expire la sfârșitul sezonului următor. În schimb, McLaren a semnat un contract pe patru sezoane cu Mercedes.

„Este un pas important în planul nostru pe termen lung de a reveni cu succes în Formula 1. Mercedes este punctul de referință, atât ca echipă, cât și ca motor, așa că este natural să vrem să securizăm o relație cu compania pentru faza următoare a călătoriei noastre”, a declarat Zak Brown, CEO-ul McLaren Racing.

Mercedes își va spori influenta în Marele Circ și va câștiga un client care va plăti sume importante de bani pentru utilizarea unităților sale de propulsie. Practic, 4 dintre cele 10 echipe de pe grila de start vor folosi motoare Mercedes. Ferrari va rămâne în continuare cu 3 echipe, Honda cu două, în timp ce Renault va furniza motoare doar pentru propria sa echipă.

McLaren a mai utilizat motoare Mercedes în perioada 1995-2014, însă contractul a fost încheiat după ce germanii au decis să aibă propria echipă în Formula 1. Ulterior, McLaren a utilizat fără succes motoare Honda timp de trei ani înainte de a începe o colaborare ceva mai fructuoasă cu Renault în sezonul 2018.

În acest sezon, cu 6 curse înainte de final, McLaren ocupă locul 4 în clasamentul constructorilor cu 89 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *