Mercedes-Benz anunță startul producției lui EQC: SUV-ul electric este asamblat la uzina din Bremen

mercedes eqc

Mercedes-Benz anunță startul producției lui EQC

Mercedes-Benz a demarat producția SUV-lui electric EQC în Bremen. Totodată, nemții au anunțat și debutul comercial, prețul pentru piața din Germania fiind de 71.300 de euro.

Mercedes-Benz EQC, primul SUV electric de serie din gama constructorului german, a fost expus în premieră în toamna anului trecut. Acum, constructorul din Stuttgart anunță atât startul producției noului EQC, cât și debutul vânzărilor.

Noul Mercedes-Benz EQC este asamblat la uzina din Bremen, iar prețul de pornire pentru piața din Germania este de 71.300 de euro. Alături de SUV-ul electric, Mercedes-Benz asamblează în uzina din Bremen modelele Clasa C, Clasa C Estate, GLC și GLC Coupe.

„Odată cu noul EQC intrăm într-o eră nouă a mobilității. SUV-ul face parte din noua familie de modele electrice și promite să ofere calitate, siguranță și confort”, a declarat Britta Seeger, membru în consiliul de administrație în cadrul departamentului de Vânzări.

Mercedes-Benz EQC este echipat cu două motoare electrice capabile să ofere un total de 300 kW, echivalentul a 408 CP. Cuplul motor maxim anunțat de producător este de 765 Nm. Cele două motoare electrice sunt „ținute în viață” de un pachet de baterii cu capacitatea de 80 kWh.

Conform reprezentanților Mercedes-Benz, energia stocată în acumulatori este suficientă pentru ca EQC să parcurgă „cu un plin” până la 471 de kilometri (valoare calculată conform standardului NEDC). La o stație rapidă, bateria are nevoie de circa 40 de minute pentru a se încărca de la 10% la 80%.

Mercedes-Benz EQC este primul membru al familiei de electrice EQ. Până în 2022, nemții au în plan lansarea a 10 modele electrice în gama EQ. Conform declarațiilor făcute de oficialii producătorului din Stuttgart, aceste vehicule vor acoperi toate segmentele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *