Mercedes-Benz laudă consumul și emisiile scăzute ale motoarelor diesel: „Nu există niciun motiv să nu cumperi o mașină diesel”

Mercedes-Benz consideră că nu există niciun motiv pentru care clienții nu ar trebui să cumpere o mașină diesel dacă aceasta se potrivește nevoilor, întrucât consumul și emisiile sunt mai scăzute.

Popularitatea motoarelor diesel a scăzut constant după izbucnirea scandalului Dieslegate în urmă cu patru ani, ca urmare a dezvăluirilor cu privire la emisiile ridicate de oxid de azot.Cei mai mulți constructori s-au adaptat la situație și au lansat numeroase modele hibride și electrice, însă alți producători au continuat să investească în dezvoltarea motoarelor diesel.

Printre cei din urmă se numără și Mercedes-Benz, care produce inclusiv sisteme plug-in hybrid cu motoare diesel,  iar CEO-ul Ola Källenius afirmă că în prezent inclusiv emisiile de oxid de azot sunt mai mici în realitate decât cele oficiale.

„Faptele sunt fapte. În cele mai multe situații, motoare diesel aduc o economie de carburant de 15%-20%, iar în multe circumstanțe au emisii de oxid de azot mai mici decât sunt certificate. În prezent nu există niciun motiv pentru care să nu cumperi un diesel dacă profilul se potrivește cel mai bine”, a declarat el.

Cota de piață a mașinilor cu motoare diesel a scăzut la numai 31% la nivelul Europei în perioada aprilie-iunie, iar Germania este singura țară din Uniunea Europeană în care cererea pentru mașini diesel a înregistrat o creștere. De altfel, inclusiv Källenius scoate în evidență o posibilă schimbare a trendului în perioada următoare.

„La Mercedes-Benz am avut doar o scădere relativ mică a vânzărilor, iar în ultimele luni cererea a început să crească. Publicul este foarte rațional când trebuie să plătească și, dacă dieselul se potrivește nevoilor, îl vor cumpăra. Dacă nu, trebuie să avem alternative, dar sunt optimist în privința viitorului tehnologiei diesel”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *