Noua Mazda 3 este disponibilă și în România

noua mazda 3

noua mazda 3

Noua Mazda 3

Noua Mazda 3 este prezentă acum și pe piața din România. Noua generație vine însoțită și cu un nou motor pe benzină SkyActiv-G 2.0L 122 de cai putere. Dacă vă gândiți totuși că noul motor de pe Mazda 3 dezvoltă o putere mică pentru vremurile noastre. Stați liniștiți este doar motorul entry level.

De menționat, la sfârșitul anului 2018 producătorul nipon Mazda a prezentat primele poze cu noua generație Mazda 3. Noul model având un design exterior atractiv și un interior mult restilizat.

Momentan pe piața din România , modelul Mazda 3 poate fi comandat în două motorizări. Motorizarea diesel 1.8 Skyactiv-D de 116 de cai putere. Respectiv motorizarea pe benzină natural asipirată 2.0 SkyActiv-G de 122 cai putere.

Cea mai accesibilă variantă Mazda 3 ce poate fi achiziționată pe piața din România. Vine echipată cu motorizarea pe benzină de 2.0 SkyActiv-G de 122 de cai putere și cutie manuală la 19.890 euro cu TVA.

 

Echipare noua Mazda 3

 

Mazda aduce clienților săi un nivel de echipare de bază numit ca și standard. Clienți modelul Mazda 3 vor avea următoarele dotări jante aliaj de 16 inch, faruri cu LED, lumini semnalizare și stopuri led, sistem de navigație sau head-up display.

Să nu uităm că mai regăsim și geamuri electrice față și spate, sistem de monitorizare a unghiului mort, asistență la pornire din rampă. Senzori de parcare, sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, senzori de ploaie și luminii etc.

noua mazda 3 interior
Noua mazda 3 interior

 

Nivelul superior de echipare se numește PLUS. Acesta având ca dotări suplimentare jante de aliaj pe 18, volan și parbriz încălzit, scaune față electrice, climă pe două zone etc.

 

Pachetul de echipare plus de pe noua Mazda 3, are și 4 nivele suplimentare Sound, Safety , Style sau Luxury.

 

Nivelul Sound costă 500 de euro. Nivelul Safety costă 900 de euro, Style costă 1.100 de euro iar Luxury 1.500 de euro.

 

Mazda 3

Deci noua Mazda 3 este o mașină foarte bine dotată în echiparea standard.

Ca părere proprie sunt de părere că noua Mazda 3 este o mașină frumoasă și foarte bine dotată. La prețul de aproximativ 19.000 cu TVA.

Noua Mazda 3 va avea o concurență veche precum Honda Civic (20.000 euro), Kia Ceed (16.781 euro), Toyota Corolla (18.300 euro). Peugeot 308 (16.300 euro), Seat Leon (16.500 euro). Ford Focus(18.250 euro), VW Golf (16.650 euro) sau Opel Astra ( 18.000 euro)

Interior Mazda 3

Se pare că noul interior al lui Mazda 3 cu volanul subțire și minimalist este un mare plus față de generația anterioară. Se pară că toate cotroalele auxiliare necesare au fost eliminate din planșa de bord , lăsăndu-i șoferului doar lucrurile necesare. Toate aceste lucruri inspiră o calitate superioară interiorului. Un lucru îmbucurător producătorului nipon.

Mazda 3 date tehnice

Motorul Skyactiv-G 2.0 L Benzină dezvoltă 122 de cai putere și un cuplu de 213 Nm. Când este acompaniat împreună cu o cutie manuală de 6 trepte, repriza 0-100 are loc în 10.4 sec. Împreună cu o cutie automată sprintul 0-100 are loc în 10.8 sec.

Motorul Skyactiv-D 1.8 Diesel dezvoltă 116 cai putere și un cuplu de 270Nm. Când este acompaniat împreună cu o cutie manuală în 6 trepte, sprintul 0-100 are loc în 10.3 sec. Împreună cu o cutie automată acesta are loc abia în 12.1 secunde.

SkyActiv-X
SkyActiv-X

 

De așteptat este noul motor SkyActiv-X ce se presupune că poate oferi consumuri apropiate de un motor diesel. Din păcate la început vor fi disponibile doar cele 2 motorizări de mai sus respectiv SkyActiv-D 1.8 diesel 116 de cai putere respectiv SkyActiv-G 2.0 benzină 122 de cai putere.

 

Din păcate fani de motoare turbo nu vor avea la dispoziție o motorizare ce va deține turbocompresor. Un mare minus pentru Mazda.

 

De menționat faptul că noua Mazda vine în două tipuri de caroserii hatchback și sedan.

 

Producătorul nipon a declarat că noua Mazda 3 este construită pe noua platformă Skyactive Vehicle Architecture care duce la performanțe dinamice excelente.

De remarcat faptul că, noua Mazda 3 este primul model ce va avea noul motor SkyActiv-X. Acesta combină avantaje motorului diesel cu cel pe benzină pentru a oferi performanțe și consum excelente.

Sistemul de tracțiune integrală i-Active a fost și el îmbunătățit

 

 

Tu ce părere ai despre noul Mazda 3? Exprimă-ți părere mai jos printr-un comentariu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *