Primele imagini și detalii despre BMW M8 Gran Coupe: tracțiune integrală și motor de 4.4 litri și 625 de cai putere pentru versiunea Competition

BMW M8

Primele imagini și detalii despre BMW M8 Gran Coupe: tracțiune integrală și motor de 4.4 litri și 625 de cai putere pentru versiunea Competition

 

BMW a publicat primele imagini și detalii tehnice despre noul M8 Gran Coupe, care va fi disponibil în România din aprilie 2020 cu un motor V8 de 4.4 litri și 600 de cai putere, în timp ce versiunea Competition mizează pe 625 de cai putere.

 

BMW M8
BMW M8

BMW continuă să împrospăteze treptat gama de modele M, iar începutul lunii octombrie marchează debutul noului M8 Gran Coupe, acompaniat de versiunea Competition.

Așa cum era de așteptat, M8 Gran Coupe este derivat din M8 Coupe, care a fost prezentat oficial la începutul verii.

 

BMW M8
BMW M8

 

Cel mai important aspect al noului model este reprezentat de motor, iar aici nu există surprize majore, întrucât M8 Gran Coupe mizează pe deja tradiționala unitate V8 de 4.4 litri care dezvoltă 600 de cai putere la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 750 Nm între 1.800 și 5.600 rpm.

De asemenea, versiunea Competition oferă clienților un spor de 25 de cai putere, astfel că în acest caz motorul generează 625 de cai putere.

 

BMW M8
BMW M8

 

Motorul este acompaniat de o cutie de viteze automată M Steptronic cu 8 trepte și Drivelogic, dar și de un sistem de evacuare sport. Evident, nu lipsește nici sistemul de tractune integrală M xDrive.

Pe baza acestor caracteristici, M8 Gran Coupe ajunge la 100 km/h în 3.3 secunde, în timp ce varianta Competition este cu 0.1 secunde mai rapid datorită motorului ușor mai puternic.

Constructorul german susține că dinamica modelului este îmbunătățită datorită unor modificări introduse la nivelul suspensiei, care poate ajusta setările în funcție de condițiile de drum și este disponibilă standard.

 

BMW M8
BMW M8

 

Butonul M Mode permite șoferului să configureze elemente precum motorul, suspensia, direcția, frânarea sau tracțiunea integrală, iar BMW oferă trei moduri de condus predefinite: Default Road, Sport și Track.

Întrucât vorbim despre un model cu 4 uși, M8 Gran Coupe are avantajul unui ampatament cu 200 de milimetri mai lung comparativ cu variantele cu două uși, ceea ce înseamnă un spațiu suplimentar pentru pasagerii din spate. De asemenea, partea din spate are un design îmbunătățit, iar prizele de aer sunt largi și oferă o prezență vizuală puternică.

BMW va oferi clienților și o versiune de lansare M8 Gran Coupe First Edition care va fi disponibilă în numai 400 de unități și va include un finisaj în culoarea BMW Individual Aurora Diamond Green metalizat cu accente Gold Bronze.

În echiparea standard, M8 Gran Coupe include faruri adaptive LED cu BMW Laserlight, head-up display M, scaune M Sport, Driving Assistant şi Parking Assistant.

Prezentarea cu public a noului BMW M8 Gran Coupe va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie, iar livrările globale vor începe în aprilie 2020, inclusiv pe piața din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *