Noul Peugeot 208 a fost scăpat pe internet înainte de Salonul Auto de la Geneva

noul peugeot 208

noul peugeot 208

Noul Peugeot 208 primele imagini

Noul Peugeot 208 va primi o nouă generație anul acesta. Dar deja au apărut pe internet imagini cu acesta pentru fanii înfocați ai mărci din Franța. De menționat că noua generație va avea și o versiune electrică pentru hatchback-ul de clasă B.  Noul 208 va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto din Geneva care începe pe 7 martie până pe 17 martie 2019

Pe parte estetică, noul Peugeot 208 a preluat un stil agresiv de la fratele mai mare Peugeot 508 chiar și de la Peugeot 308. Este prezentă o grilă frontală mare, luminii de zi prelungite spre partea inferioară a bării față. Farurile prezintă tehnologie LED, având un look foarte agresiv. Iar sigla 208 este prezentă în fața în partea centrală din față a capotei.

Pe parte de interior, noul 208 prezintă un volan inspirat de la frații mai mari ai producătorului francez Peugeot. Sunt prezente acum un sistem de digital de instrumentar și un nou sistem multimedia poziționat pe planșa de bord.

 

 

noul peugeot 208
Noul Peugeot 208

 

Noul Peugeot 208 renunță la majoritatea butoanelor fizice, precum clima ce sunt acționate prin sistemul multimedia. Un mare minus pentru asta.

Partea din spate a lui 208 este una foarte arătoasă cu un haion extrem de furmos unde este prezent numele producătorului pe un fundal negru de sticlă. Haion prezintă și un eleron sportiv. În spate mai regăsim și un difuzor inspirat din competițiile automobilistice în mijloc afându-se becul de ceață.

Dimensiunile au suferit și ele îmbunătățiri ampatamentul fiind mărit un trend în clasa B de a se mări dimensiunile. Acesta lucru ducând la mai mult spațiu pentru persoanele transportate. Noul 208 va fi construit pe platforma CMP a grupului PSA lucru ce duce la scăderea greutăți cu 100 kg depinzând de nivelul de echipare.

Ca și motorizări vom regăsi probabil propulsor de 1.2 L PureTech benzină în mai multe niveluri de putere respectiv propulsorul 1.5 HDI diesel și acesta în mai multe niveluri de putere. 1.5 HDI fiind înlocuitorul vechiului 1.6 HDI.

Totuși Peugeot 208 va avea și o versiune electrică pe platforma E-CMP. Acesta e posibil să împrumute tehnologie de pe noul Citroen DS3 Crossback E-Tense. Acesta având la dispoziție o baterie de 50kWh și un propulsor electric de 134 de cai putere.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *