Noul Range Rover Evoque conceput pentru Jungla urbană

range rover evoque

range rover evoque

Land Rover numește a doua generație Range Rover Evoque ca o evoluție a generației anterioare. Prima generație a fost prudusă în numai puțin de 772.096 de exemplare de la debutul său din 2011.

Deoarece aproximativ 73% din clienți Range Rover Evoque locuiesc în zone urbane, Land Rover a refinat proportiile originale, adăugand un tratament de design de la modelul Velar – ceea ce designerul exterior Massimo Frascella o numește ca o junglă urbană.

Noul Evoque este construit pe baza unei actualizări a platformei actuale de oțel a modelului. Range Rover îl numește Arhitectura Premium Transverse. Are o lungime de 4370mm, dar un ampatament cu 20mm mai mare oferind cu 20mm mai mult spațiu pasageriilor din spate. De asemenea spațiul portbagajului a crescut și el pana la 591 litri dar rămane totuși unul dintre cele mai mici din gama SUV-urilor.

Motoarele

Evoque va fi oferit în Europa cu motoare de patru cilindri de 2.0L, care livreaza 150, 180 și 240 CP pentru motorizările diesel. Motoarele pe benzină oferind 200, 249 și 300CP

Pentru a înbunătăți vizibilitatea din spate, noul Range Rover Evoque are o oglindă retrovizoare, numită ClearSight, care utilizează o cameră de înaltă rezoluție  montată pe plafonul mașini.

Aproximativ 90% din vănzările Evoque sunt așteptate să fie hibride. Numai variantele echipate cu cutie manuală și tracțiune față nu vor avea și un motor electric.

La lansare, toate versiunile Evoque cu tracțiune integrală vor fi standartizate cu un hibrid ușor de 48V. Acesta adaugă un starter-generator pentru a recupera energia în timpul frănării. Land Rover a spus că acest hibrid va reduce in medie consumul cu 6% iar producția de CO2 va fi cu 8 grame pe 100km mai mică.

Pănă la sfărșitul anului, Evoque va fi oferit cu un hibrid plug-in de 300 de volți cuplat la un nou motor. În 3 cilindri de 1,5 L pe benzină, care va reduce emisiile de CO2 sub 45 g/km, a adăugat compania.

Land Rover a renunțat la versiunea cu 3 uși a lui Evoque după ce cererea a scăzut la aproximativ 3% din vănzarile totale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *