Poliția iese la vânătoare de vitezomani. TOATE radarele din ROMANIA vor fi puse în funcțiune simultan mâine

Radare în România

Radare în România

Mâine urmează sa se desfășoare inițiativa Speed Marathon in cadrul căreia toate radarele din România vor fi puse în funcțiune simultan. Această acțiune este organizată de Rețeaua Europeana a Poliției Rutiere.

Viteza excesivă pe drumurile publice nu face altceva decât să conducă la o creștere alarmantă a accidentelor rutiere grave. Viteza este și mai periculoasă în tarile unde infrastructura rutieră este la pământ iar autostrăzile sunt aproape inexistente.

Spre exemplu, în România. Rețeaua Europeana a Poliției Rutiere a lansat în urma cu patru ani acțiunea Speed Marathon, cunoscută și sub denumirea „Slow Down Europe”. Această inițiativă are ca scop prevenirea accidentelor rutiere grave și sancționarea șoferilor care calcă prea tare pedala de accelerație.La prima ediție au luat parte 22 de state europene, inclusiv România.

Tara noastră, alături de alte 30 de țări de pe Bătrânul Continent, și-a anunțat prezenta și la acțiunea din acest an care va începe in aceasta noapte, la ora 0:00, și este programată să se desfășoare până la finalul zilei de miercuri. Speed Marathon încurajează acționarea tuturor aparatelor radar din Europa, timp de 24 de ore.

Asta înseamna ca în această noapte și mâine, toate aparatele radar din România vor fi puse în funcțiune simultan. Acțiunea este coordonata de Direcția Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Viteza excesivă și neadaptată condițiilor de drum este, în continuare, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Multi șoferi nu conștientizează faptul că viteza joaca și un rol crucial în gravitatea accidentelor produse și din alte cauze,” se arată într-un comunicat oficial emis de Rețeaua Europeana a Poliției Rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *