Producătorii auto lansează un nou avertisment cu privire la lipsa unui acord în cazul Brexit: “Pierderile vor fi de câteva miliarde de euro”

Producătorii auto lansează un nou avertisment cu privire la lipsa unui acord în cazul Brexit

Producătorii auto lansează un nou avertisment cu privire la lipsa unui acord în cazul Brexit

Producătorii auto susțin că lipsa unui acord comercial privind Brexit-ul va provoca pierderi de câteva miliarde de euro, într-un nou avertisment cu privire la efectele negative ale ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Marea Britanie este programată să părăsească UE pe data de 31 octombrie, iar companiile ce activează în Regat sunt tot mai îngrijorate de lentoarea cu care progresează discuțiile pe marginea Brexit-ului.

Producătorii și furnizorii din industria auto au lansat un nou avertisment cu privire la consecințele unui Brexit fără acord comercial. Potrivit acestora, impunerea unor taxe vamale între Marea Britanie și UE ar conduce la pierderi de 5.7 miliarde de euro.

Calculele jucătorilor din industria auto arată că, pentru fiecare minut în care producția este oprită, Marea Britanie va pierde, în medie, 54.700 de euro.

Japonia a avertizat public că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie, în cazul în care premierul britanic va decide să meargă înainte cu planurile pentru un Brexit fără acord. Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *