Suntem săraci dar cumpărăm mașini multe

romanii cumpara masini

romanii cumpara masini

Piața auto din România în luna ianuarie au fost înmatriculate peste 13.952 de autoturisme, în creștere cu 18.8 % față de anul trecut. România se află pe locul 2 în Europa la creșterea numarului de înmatriculări după Lituania ce a avut o crestere de 49%.

Mereu m-am întrebat de ce nouă româniilor ne place așa mult să avem mașini. Posibil perioada comunismului a avut un cuvânt de spus în mintea persoanelor ce au trăit acele vremuri. Nu putem folosi mijloacele de transport în comun pentru a ne deplasa în orașe ca restul cetăţeniilor europeni

În rândul statelor membre, înmatriculările de autoturisme noi au scăzut pe cele cinci mari pieţe, în frunte cu Spania şi Italia, unde s-au înregistrat scăderi de 8% respectiv 7,5%, un delin mai modest fiind înregistrate în Marea Britanie (-1,6%), Germania (-1,4%) şi Franţa (-1,1%).

Majoritatea producătorilor de automobile au avut scăderi ale vânzărilor. Grupul Fiat Chrysler prezentând o scădere de 14,9%. Acesta este urmat de Ford cu 6.6% și VW cu 6.4%.

Grupul Francez Renault a prezentat și el o scădere de 0.9%. Marca Dacia a prezentat o creștere simțitoare de 12.5% până la 44.538 de unități. Această creștere este datorată vânzărilor masive de Dacia Sandero și Duster pe piețele vest europene.

În pofida scăderii, un număr de 1,195 milioane autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), comparativ cu 1,253 milioane autoturisme înmatriculate în luna ianuarie 2018.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anunţat vineri că vânzările de autoturisme noi în Europa (UE plus ţările EFTA) au înregistrat o scădere de 4,6% în luna ianuarie 2019 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, acesta fiind a cincea lună consecutivă de scădere a înmatriculărilor, pe fondul încetinirii economiilor din zona euro şi al îngrijorărilor consumatorilor cu privire la Brexit şi schimburile comerciale, transmite Reuters preluat de agerpres.

Era de așteptat scădere a vânzărilor în statele cu nivel social ridicat după o creștere continuă de-a lungul câtorva ani.

Majoritatea autoturismelor înmatriculate sunt Dacia, Skoda, Ford, Hyundai, Volkswagen.

 

Înmatriculări auto noi în România

De menționat în perioada ianuarie-decembrie 2018 au fost înmatriculate 121.634 de mașini noi în România declară DRPCIV.

Programul Rabla 2019 crește interesul românilor pentru mașini noi. Programul Rabla 2019 va începe în luna martie și este posibil ca peste 20% dintre automobile noi să fie achiziționate prin acest program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *