VW recheamă în service 1.600 de modele Polo vândute în România

VW recheamă în service 1.600 de modele Polo

VW recheamă în service 1.600 de modele Polo

VW recheamă în service 1.600 de modele Polo

VW a declarat că recheamă 1.600 de unități de VW Polo vândute pe piața din România. Acestea manifestând un posibil defect la frâna de mână.

VW România filiala VW din România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) că va rechema în service 1.597 de unități Polo comercializate pe piața din România.

Constructorul din germania anunță că a identificat o posibilă defecțiune la frână de mâna din cauza căreia există pericolul ca mașina să nu fie asigurată în mod corespunzător. Totuși, oficialii germani menționează că pe piața din România nu au fost semnalate accidente din cauza acestei probleme.

„Din cauza uzurii placuțelor de frână condiționată de exploatare și a comportamentului la reglarea franei cu tambur, se poate reduce pretensionarea cablurilor de acționare a frânei de mână […] și există posibilitatea ca la acționarea frânei de mână să se modifice poziția piuliței de reglare și să se prelungească cursa manetei frânei de mână. Dacă șoferul nu observa prelungirea cursei manetei, este posibil ca autovehiculul să nu fie asigurat corespunzător de frână de imobilizare”, menționează Volkswagen.

Dealerii Volkswagen vor trimite proprietarilor afectați scrisori de rechemare pentru o programare în service, iar oficialii estimează că reparația durează doar aproximativ 30 de minute. Mecanicii vor verifica frâna de mână și, în cazul identificării unei probleme, piulița de reglare va fi asigurată cu o contrapiuliță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *