Yamamoto va concura pentru Toro Rosso în prima sesiune de antrenamente în Marele Premiu al Japoniei

Naoki Yamamoto Toro Rosso

Naoki Yamamoto Toro Rosso

Naoki Yamamoto își va face debutul în weekend-ul de Formula 1 conducând pentru Toro Rosso în prima sesiune de practică a Marelui Premiu al Japoniei.

Yamamoto îl va înlocui pe Pierre Gasly în FP1 la Suzuka, vineri, îndeplinind dorința Honda pentru un șofer local să participe la evenimentul pe care compania îl susține financiar.

Șoferul sprijinit de Honda, luptă pentru un al doilea titlu în Super Formula și va reveni la Suzuka la sfârșitul lunii octombrie pentru runda finală a seriei principale din Japonia.

Yamamoto a condus în simulatorul lui Toro Rosso și a petrecut timp cu echipa la cursele europene la începutul anului 2019 pentru a-și cunoaște echipa de curse a celor de la Toro Rosso.

Yamamoto declară Participarea la FP1 va îndeplini un „vis” din copilărie și  „pentru a obține această șansă la Suzuka, un circuit foarte important pentru toți șoferii de curse japonezi, în fața unei mulțimi atât de mari de fani japonezi, va face experiența și mai specială “.

El a declarat: „Scopul meu principal în FP1 va fi să fac o treabă bună pentru echipă, strângând date și informații care le vor fi utile în weekend.

„Pe o notă personală, vreau să mă bucur cât mai mult de experiența de a conduce o mașină F1 și voi încerca tot posibilul să obțin cât mai mult din ea.

„Va fi un moment special și mă bucur că voi reuși să-l împărtășesc fanilor la această uimitoare pistă de curse, unde am urmărit pentru prima dată mașinile de Formula 1 în acțiune acum 27 de ani.”

Ultimul șofer japonez din F1 a fost Kamui Kobayashi în 2014, în timp ce Honda a avut ultima oară un șofer japonez la volanul uneia dintre mașinile sale, când Takuma Sato a participat cu echipa Super Aguri în Marele Premiu al Spaniei din 2008.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *